Înapoi

Ce bine ar fii să putem depozita indiferent de cantitate și dimensiuni însă să nu ocupăm mult spațiu sau să nu fie vizibil. Există câteva trucuri în ceea ce privește spațiul de depozitare, unele la care nici nu te-ai gândit, altele care pot necesita modificări de mobilier sau ajustări prin poziționarea pieselor.

Organizarea casei poate deveni obositoare însă dă naștere unor idei creative fie că pornești de la zero într-o casă nouă sau alegi să decorezi spațiul în care trăiești. Spațiile bine gândite valorifică organizarea casei și a produselor ce trebuie mascate.

#1  Patul cu ‘buzunare’

6b4f45f4851427862fa2e87fa3153f86

Aceste spații de ‘dedesubt’ sau laterale te vor ajuta să ascunzi pături multiple, hainele de pat, geci groase, perne pufoase și poate chiar și prosoape groase păstrate pentru musafiri.Oricum și orice ai pune acolo, acesta este un spațiu deja cunoscut și la modă dar și foarte practic când eliberezi așternuturile groase de peste iarnă.Dacă patul tău are picioare înalte, deci nu poate fi vorba de sertare, poți pune sub pat valize colorate sau vintage în care poți depozita cu ușurință cele necesare.

#2 Coșuri, rafturi, etajere de perete

8f0a18eea42e38d77909a5d00f6d4061

Clasice, dacă sunt simple și nu prea ‘împodobite’. Oricum, ne place să avem la vedere amintiri din vacanțe sau din copilărie, lucruri care în alte case stau ascunse în cutii. Încurajăm deci să-ți scoți amintirile din cutii și să le pui la raft. Ba mai mult, fii creativ și instalează coșuri metalice de la bicicleta veche pe hol, scări, sau în bucătărie și ai să vezi câte roluri de întrebuințare le poți găsi.

#3 Agățători și organizatoare pentru accesorii

daaa3d9e23f431ae2af4ca250fdbb289

În dulap e fie ordine fie nu-ți găsești preferatele niciodată. Anume agățători sau clips-uri îți pot veni de folos când ai multe genți, eșarfe, curele chiar și cravate. Acestea se pot monta cu ușurință cu ajutorul unor cârlige pe suportul de umerașe, în interiorul ușilor sau de pereții laterali ai dulapului, în funcție de spațiu. În sertare poți monta oricând cu ajutorul organizatoarelor mici accesoriile, șosetele sau alte lucruri personale mici.

#4 Pantofii de sub scară

a2666bb4cc38de7659343d6cb2d8dfac

Fie că alegi ca scara de lemn să aibă dubla funcție de sertar fie având scări metalice, se poate depozita sub cumulul de scări. Orice alegi, acesta va fii întotdeauna o idee bună.

Acest loc este similar, în funcție de spațiu cu un cuier de dimensiune normală unde își au locul atât umbrelele cât și gecile pentru vremea ploioasă. În acest compartiment se pot adăuga gențile de voiaj, unelte dar și cutii cu decorațiuni vechi, sau alte obiecte.

#5 Cutia pentru facturi sau acte importante

8a966caf757eee253462bcf9047bd9f1

Nu este indicat să fie lăsată la vedere dar dacă nu dispui de un birou și ai nevoie să accesezi zilnic colțul cu documente există cutii metalice sau plicuri colorate în care poți separa și organiza hârtiile după tipul și întrebuințarea lor.
Acestea pot fi montate pe unul dintre pereți din hol unde ai la îndemână facturi sau plicuri de luat cu tine la serviciu.

#6 Suportul agățat după ușă

cb3ceefc692e4650eb3313ceea9c9f37

În interiorul unui dulap poți oricând ‘agăța’ produse sanitare și de curățenie, medicamente, unelte. În baie orice dulap cu două uși devine un spațiu util pentru a depozita cosmetice, săpun, uleiuri, sare de baie, lumânări sau hârtie igienică. Poți eticheta produsele ca să-ți fie ușor să diferențiezi produsele de îngrijire de cele așezate separat față de obiectele sanitare.

Potrivit unui studiu americanii petrec în medie aproape 150 de ore pe an căutând lucrurile rătăcite prin casă așa că începe prin organizarea spațiului corespunzător nevoilor tale atunci când te muți într-o casă nouă.

Sursă foto: pinterest.com