Unde și cum trăim este strâns legat de stilul fiecăruia de viață. Fiecare stil din design acoperă până și cele mai mici detalii distincte care ulterior, se vor potrivi cu o anumită personalitate.
Poți alege un singur stil pentru întreaga casă sau poți mixa elemente din stiluri diferite. Pentru oricare dintre aceste variante apelează la un specialist în cazul în care consideri greu de realizat. Acesta te poate ajuta și în gestionarea bugetului și până la alegerea materialelor și mobilierului din locuință.
#1 Plante supradimensionate și designul botanic
Acestea aduc un plus esteticii decorului, contribuie la îmbunătățirea calității aerului și oferă senzația de spațiu deschis și natură.
Nevoia firească de a amenaja elemente naturale în interior a intervenit datorită urbanismului și devine un stil modern de design interior. Indiferent de locația ‘colțului din natură’ unele plante rămân preferatele publicului modern:
- Arbori de talie mică/medie
- Cactus
- Plantele suculente
- Palmier/Yucca
- Bonsai
#2 Minimalism/Maximalism
Arta ABC (un termen mai puțin cunoscut pentru minimalism) și maximalismul (opusul minimalismului, cu focus pe grandoare și elemente de dimensiune mare) sunt de câțiva ani în topul stilurilor de design interior. Afirmarea personalității proprii prin design a devenit din ce în ce mai grandioasă, așadar multe elemente de decor sau mobilier au crescut…în dimensiune. Culorile rămân tot reci sau pastelate în maximalism, în timp ce stilul minimalist abordează mai puține culori, texturi și forme. În vreme ce optăm pentru spații aerisite în minimalism, alegem cât mai multe decorațiuni în maximalism, cu scopul de a umple pereții, mobilierul sau spațiul destinat odihnei.
#3 Tendința boho – cu influențe vintage
Această tendință încă predomină în unele zone ca și stil vestimentar boem, cu un aer de libertate, toleranță și bucurie. Nu este de mirare că acesta se regăsește în casele multora sub forma țesăturilor din materiale combinate diferite, imprimeuri, tapet, linii curbe, culori aprinse. Într-o astfel de casă se regăsesc pernele de podea ce înlocuiesc scaunele și canapelele. Candelabrele mari și posterele vintage vor predomina ca și elemente ce ies în evidență în stilul boho – modern.
#4 Stilul scandinav
Se caută materialele naturale, organice și care rezistă. Acest interior este sinonim cu unul luminos, cu puține elemente de mobilier, nuanțe deschise și obiecte funcționale. Altfel spus un minimalism elegant și funcțional de la țesături la obiecte utile în bucătărie. Avantajul acestui stil este că poate acoperi cu ușurință mai multe personalități și gusturi astfel că a devenit din ce în ce mai cunoscut. Petele de culoare sunt de cele mai multe ori neutre în balans cu pereții de culoare albă.
#5 Stilul industrial
Fie există posibilitatea de a transforma un centru industrial vechi într-un complex rezidențial, fie se aleg obiecte de interior cu tematică metalică și rece pentru a readuce la viață stilul industrial. Instalațiile de design sunt la vedere și nu toate elementele de construcție sunt finisate, perfect pentru stilul nonconformiștilor. Materialele folosite des sunt metalul, lemnul, cărămizile, oțelul și fierul. Decorațiunile lipsesc de pe pereți iar podelele sunt rareori acoperite cu țesături sau covoare de dimensiuni mari.
Nu există reguli precise atunci când vă decorați casa. Puteți alege un singur stil sau o combinație dintre cele în tendință cu locația și cultura pe care o împărtășiți cu familia.
Sursă foto: Pinterest