Înapoi

Baia reprezintă cea de-a doua oază de confort, având funcționalități multiple, după bucătărie. De aceea, o baie funcțională se referă la elemente simple, amenajate după rolurile lor funcționale și spațiul pe care îl avem la dispoziție.

În 2020 trend-ul ne duce într-o locuință unde funcțiile unei încăperi se suprapun cu altele combinând munca cu viața personală. Astfel, în baie se va pune accent pe câteva aspecte de structură și poziționare.

Culorile și structura pereților

Tonurile calde și subtile sunt încă parte din designul modern. Așadar rămân elementele funcționale într-o singură culoare cum ar fi alb, gri sau negru.

Pereții în schimb devin ziduri ce pot înconjura anumite elemente. Aceștia sunt fie din cărămidă fie gresie de dimensiune mică într-o singură culoare. Astfel, un duș sau o cadă pot fi parțial acoperite de pereți sau sticlă lăsând loc luminii naturale.

Mat și negru

Începând de la faianță până la decorațiuni, corpurile de baie negre, mate, monolitice se pot aplica în stilurile clasice dar și moderne unde predomină expresivitatea și eleganța. Cu toate că această culoare și textură oferă senzația de micșorare a spațiului, putem opta să colorăm numai anumite piese pentru un look excelent.

Modelul de cadă – freestanding

Acest tip de cadă rămâne în trend și anul acesta indiferent de formă sau culoare. Alegând o astfel de cadă veți oferi extra spațiu băii și un look luxurios.

Provocarea rămâne alegerea materialului în funcție de buget și celelalte elemente care o vor înconjura. Un specialist vă poate oferi suport oricând, în cazul în care cada este dificil de ales.

Elementele de decor

Baia nu ar trebui să fie aglomerată cu multe accesorii sau corpuri de mobilier. Pentru o atmosferă relaxantă, se evită culorile stridente, dar se pot alege lumânările, coșurile de rufe supradimensionate, cutiile minimaliste de depozitare și prosoapele rulate pe câte un raft. Dacă spațiul permite, poți opta pentru plante naturale decorative.

Între o combinație a preferințelor personale și sfatul specialiștilor, poate lua naștere o baie de lux cu tentă naturală și senzație de relaxare.