Înapoi

Un birou ordonat este o minte îngrijită. Organizarea biroului de acasă nu este o prioritate până ce nu începem să petrecem mai multe ore lucrând remote. Un spațiu de lucru curat și cu toate cele necesare nu poate decât să îmbunătăți productivitatea. Un birou ordonat poate atenua și sentimente anxioase, astfel încât să vă puteți concentra la muncă.

Lucrul acasă vine cu o mulțime de avantaje, printre care lipsa navetei și organizarea orelor de lucru așa cum dorești. Îți vom da exemple de câteva obiecte din biroul tău pentru care este nevoie să acorzi atenție pentru confortul propriu. 

Alege scaunul potrivit

Confortul și sănătatea ta sunt cele mai importante atunci când ești nevoit să lucrezi de pe scaun opt ore pe zi. Cu cât este mai scăzut confortul cu atât îți este mai greu să te concentrezi la muncă iar productivitatea poate scădea pe termen lung atunci când corpul nu se poate relaxa.

Spătarul este util atunci când se poate ajusta așa încât să îți ia forma spatelui.

Organizatoare pentru hârtii și dosare

Spațiile pentru depozitare sunt importante în orice birou, de la sertare, coșuri pentru reviste și cărți, nu trebuie lăsate la întâmplare ci se pot reuni ca inspirație oriunde în birou. Dacă este nevoie ca ele să fie aproape, se pot crea rafturi mici în spatele monitorului de calculator așa încât să fie mereu la îndemână.

Lumina naturală

Întotdeauna potrivită și recomandată pentru ochi. Dacă încăperea este mică și nu dispune de un geam mare este indicat ca perdelele și draperiile să fie într-o culoare deschisă pentru a lasă lumina să intre ușor în cameră. Citește și lucrează cu o lumină ușor rece seara însă optează pentru culori calde în general.

Culoarea pereților

Dacă vrei să imiți atmosfera unui birou poți alege culoare albă a pereților. Ulterior poți decora camera așa încât să-ți reflecte personalitatea, ori să alegi o culoare pastelată a peretelui într-o culoare ușor primăvăratică gălbui, verzui sau crem.

Panou magnetic sau tabla cu pinuri

Indiferent de vârstă panoul cu pins nu este o simplă tablă pentru organizarea celor mici ci un adevărat ajutor adulților cu multe task-uri și programări de urmat. În plus acesta poate fi aranjat așa încât să arate impecabil, bine organizat și în ton cu camera.

Plantele înveselesc biroul

Iar dacă nu aduc o notă unică poți oricând să alegi plante mici cum sunt cele pentru birou; cactuși, aloe sau bambus. Orice încăpere este schimbată și înseninată în prezența unor flori ce ies în evidență. Alege orice se potrivește stilului tău și trăiește mai sănătos pe zi ce trece!

Sursa foto: pinterest.com