Înapoi

Principii de bază în design.

Fiecare cameră are specificul ei, însă am mai discutat despre acest subiect într-un material despre aranjamente în stil Feng-shui și alegerea culorilor potrivite. Datorită rolului pe care îl joacă fiecare cameră este nevoie să respectăm câteva principii de bază în designul de interior.

Pentru că așteptăm primăvara cu explozia ei de culoare și revenirea la viață aceasta se potrivește perfect și cu redecorarea casei tale. Sunt câteva aspecte și principii de bază pe care le cunoaștem deja:

  • Balansul între lumina artificială vs lumina naturală
  • Nu prea mult mobilier/decorațiuni
  • Creează un centru vizual – modul în care se aranjează mobilierul
  • Se pot îmbina mai multe teme/stiluri
  • Optează pentru plante într-una din camerele locuinței tale

Astăzi optăm să discutăm despre principiile care dau tonul în decorarea unei case care sunt folosite de asemenea ca și ghid de către designerii de interior.

#1 Stabilește un buget

Nu este suficient să îți dorești anumite piese de mobilier sau decor, acestea trebuie să se încadreze în bugetul inițial iar acesta să corespundă cu stilul deja ales. Așa că planifică și estimează un buget care să includă articolele pe care dorești să le achiziționezi (mobilier, vopsele, textile, elemente din bucătărie, decor).

#2 Paleta de culori

Se spune că e bine să alegi culorile pereților abia la final, după ce ai ales mobilierul, textilele și anumite piese de decor ce ies în evidență. Culorile influențează în mod diferit starea de spirit așa că este important să le alegem după stilul în care este organizată locuința. Asigură-te că aduci o paletă de culoare vie locuinței tale în amestec cu culori reci și un stil minimalist. Totodată este important să alegem 3, maxim 4 culori, iar 1 să se regăsească în toată casa pentru a crea un echilibru și o senzație de armonie.

#3 Echilibru și simetrie

O încăpere trebuie privită ca și un întreg de unde să vedem un echilibru între toate elementele. Acestea includ culori, dimensuni, cantitate. Spre exemplu, o încăpere mică nu trebuie să conțină obiecte mari, iar o încăpere mare nu trebuie să conțină în întregime numai obiecte minuscule. De aceea echilibrul și simetria unei camere privite de la intrare oferă acea senzație de confort și ‘acasă’. 

Este bine să ne ghidăm după anumite norme, mai ales cele de bază, însă este important și aspectul practic și confortabil pentru fiecare individ. De aceea noi îți sugerăm să pornești în aventura design-ului de interior cu principiile noastre în minte și cu ceea ce-ți place înainte!